Goede & eerlijke arbeidsvoorwaarden

Hier vind je alles over de cao Orsima en andere arbeidsvoorwaarden.

Orsima arbeidsvoorwaarden cao

Werkgeversorganisatie SITO en werknemersorganisaties FNV en CNV hebben afspraken gemaakt over een nieuwe cao Orsima. Deze afspraken worden op korte termijn verwerkt in de cao teksten, die je via het onderstaande blok per artikel kunt bekijken. Op deze pagina kun je ook de volledige cao downloaden. Daarnaast kun je via onderstaande blokken direct naar een aantal relevante onderwerpen, zoals veelgestelde vragen, functies en lonen.

Fonds cao

Naast een arbeidsvoorwaarden-cao is er ook een fonds-cao. De fonds-cao heeft een looptijd van 1 januari 2019 tot en met 31 december 2023. De fonds-cao is ongewijzigd verlengd tot en met 31 december 2024. Download hier de fonds-cao.

cao PAWW

Orsima is ook aangesloten bij de cao PAWW. Deze cao regelt de Private Aanvulling WW en WGA. Deze regeling biedt werknemers in een WW of WGA-situatie langer inkomenszekerheid dan waarin de wetten voorzien. De premie voor de regeling wordt geïnd door de stichting PAWW bij de werkgever. De premie is vanaf 1 januari 2023 vastgesteld op 0,15% van het brutoloon dat door de werkgever wordt ingehouden bij de werknemer. Meer informatie kunt u vinden op www.SPAWW.nl

De cao Orsima

Bekijk het onderwerp van jouw keuze of download hem helemaal.

App 'Orsima op zak'

Alles over de cao binnen handbereik

Veelgestelde vragen

over de cao

Functies

Premies

Pensioen

Lonen

Loongebouw cao Orsima 2024

Onderzoek naar cao in de praktijk