Cursus Begeleiden

Werken in de Industriële Dienstverlening is vakwerk! Om het vak professioneel uit te kunnen oefenen is goede begeleiding en scholing belangrijk.

Vakwerk staat voor specifieke kennis en vaardigheden, waarover je niet zomaar beschikt. Daarom heeft Orsima de cursus Begeleiden ontwikkeld. Speciaal voor medewerkers die (jonge/nieuwe) collega’s (gaan) begeleiden in hun werk.

Voor wie?

Voor praktijkbegeleiders en voor vaklieden die collega’s (willen gaan) begeleiden.

Cursusopbouw

Communiceren – Instrueren – Begeleiden – Evalueren

De cursus bestaat in totaal uit 2 dagen of 4 dagdelen. Tijdens de cursusdagen wordt ingezoomd op de aandachtspunten van deze onderdelen en leer je wat dit voor jou betekent in jouw rol als begeleider van (jonge/nieuwe) collega’s.

Bij het onderdeel ‘begeleiden’ wordt aandacht besteed aan het praktijkwerkboek dat speciaal is ontwikkeld voor de sector Industriële Dienstverlening.

Tijdens deze cursus wordt gewerkt aan de beroepscompetenties communiceren tijdens werkzaamheden, samenwerken en begeleiden.

Cursusdagen

De cursusdagen worden in overleg bepaald. Gedurende de cursus wordt de catering verzorgd.

Kosten

  • Individuele deelname in een groep (min. 8 deelnemers) => € 685
  • Bedrijfstraining extern + trainster (max. 12 deelnemers) => € 5.500 (vaste totaalprijs)
  • Incompany training (eigen faciliteiten) + trainster (max. 12 deelnemers) => € 4.000 (vaste totaalprijs)

Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor Erkend Leerbedrijven van Orsima om de training geheel zelf te verzorgen (eigen trainer + faciliteiten). In dat geval rekenen we enkel de kosten voor het cursusmateriaal en administratiekosten (o.a. certificaat) € 100 per persoon.

Voor de cursus Begeleiden kunnen werkgevers tegemoetkoming aanvragen vanuit de subsidieregeling opleiden.