Deze opleiding staat op 1 in de top 10 opleidingen!

Het ontwikkelen van medewerkers wordt steeds belangrijker om medewerkers te behouden. Want meer vakmanschap betekent vaak interessanter werk. Maar welke opleidingen kun je medewerkers het beste aanbieden? Wij gingen na welke opleidingen onder Orsima bedrijven het meest gekozen zijn.

Hoge druk operator
Op basis van de aangevraagde subsidies blijkt dat dit jaar tot nu de opleiding Hoge druk operator – Machinist (HDO-M) het meest populair was, gevolgd door Adembescherming AB-B.  HDO-M is overduidelijk bezig met een opmars, want vorig jaar stond deze nog op de 7e plaats! Ook de opleiding Hoge druk operator (HDO) vinden we in de top 10 terug.

BHV en VCA
Was BHV vorig jaar nog de meest gevolgde opleiding, dit jaar zakt deze terug naar de zesde plaats. VCA lijkt, in ieder geval binnen de subsidieregeling, terug van weggeweest. Vorig jaar kwam de reguliere VCA opleiding niet voor in de top 10, maar dit jaar zien we deze terug op een zevende plaats.

Vaktechnische opleidingen
Opvallend is dat vooral vaktechnische opleidingen terugkomen in de top 10. Cursussen en opleidingen op het gebied van duurzame inzetbaarheid, veilig werken en algemene cursussen zien we niet in de top 10 terug. Toch lijkt de animo hiervoor toe te nemen. Er is door bedrijven en werknemers positief gereageerd op de subsidiemogelijkheid voor de cursus Stoppen met roken. En er lijkt ook meer interesse voor taalcursussen. Het jaar is nog niet voorbij en de subsidieregeling is nog niet gesloten, dus er is nog veel mogelijk! Help jij de BHV opleiding aan de nummer 1 positie over heel 2022? Je kunt nog tot en met maart 2023 subsidie aanvragen.

Geen STAP, wel Orsima
De door de overheid uitgegeven STAP subsidie is zo populair, dat deze iedere keer binnen een paar uur op is. Bedrijven die vallen onder de Orsima cao hebben dus geluk: zij kunnen het hele jaar door subsidie aanvragen voor opleidingen. Kies jij voor een opleiding uit de top 10 of voor een andere opleiding? Bekijk het op de Orsima website.