Week van de RI&E: 20 t/m 24 juni

Risico-Inventarisatie en -Evaluatie

weekreiVan 20 t/m 24 juni is de Week van de RI&E: supporters zetten het inventariseren én aanpakken van risico’s in de spotlight. Op www.weekvanderie.nl zijn ludieke acties te vinden om ondernemers te laten starten met de RI&E en preventie. Inspiratie nodig? Klik hier.

RI&E staat voor Risico-Inventarisatie en -Evaluatie. Een RI&E is eigenlijk twee dingen: een lijst met alle veiligheids- en gezondheidsrisico’s in uw bedrijf, en een plan voor het oplossen ervan. Met die twee kunt u de risico’s voor uw personeel en uw bedrijf terugdringen. Dus ook het financiële risico. Meer info, lees hier.

Wat is een RI&E?
Bekijk dit korte filmpje over het hoe, wat en waarom van een RI&E:

Wil je weten wat Orsima doet op het gebied van arbo & RI&E? Bekijk dan deze pagina.