Orsima Netwerkdiner – 7 november 2019

Op 7 november vond het Orsima Netwerkdiner plaats. De locatie was deze keer bijzonder; in het sfeervolle restaurant Poort van Azië van Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Met uitzicht op het splinternieuwe leeuwenverblijf en de olifantenkudde.

Robin de Vries, voorzitter Vaste Kommissie, opende de avond en heette alle aanwezigen van harte welkom. De avond bestond uit een tweetal presentaties, netwerken én een diner. De eerste spreker was Stefan Timmermans, hij is senior Dierverzorger bij Diergaarde Blijdorp. Hij vertelde over de zeer interessante en leuke vergelijkingen tussen Orsima, de dierenwereld en de dierentuin. Wist je bijvoorbeeld dat mieren de beste CAO hebben? En dat er genoeg visjes ook aan Industriële Reiniging doen? De Landschildpad is het meest duurzaam, die leeft ongeveer 170 jaar, maar dat komt ook door zijn langzame leven. De dieren die het meest bezig zijn met opleidingen zijn olifanten en apen. Stefan liet prachtige beelden zien en gaf een zeer enthousiaste presentatie.

Na het heerlijke 1001-nachten dinerbuffet was Rian van Noord aan de beurt. Zij is o.a. projectleider bij TechForce Rijnmond. TechForce Rijnmond is een samenwerkingsverband van ca. 30 vmbo- en mbo-instellingen in de regio Rijnmond. Het doel van dit samenwerkingsverband is meer leerlingen enthousiasmeren voor techniek, instroom en gediplomeerde uitstroom bevorderen en meer vakkrachten inzetbaar krijgen. Zij gaf ook het belang aan dat de medewerkers van bedrijven een bijdrage leveren, bijvoorbeeld door gastlessen te verzorgen, excursies en/of (snuffel)stage. Binnen 5 jaar is er namelijk een nog groter tekort aan techniekinstructeurs en -docenten te verwachten. Het was een interessante presentatie die veel deelnemers aansprak. TechForce Rijnmond is ook te volgen via LinkedIn.
Na de koffie/thee gingen alle gasten door de donkere Dierentuin naar huis!