Varkensburger

Met maar vijf ingrediënten maak je deze heerlijke burger!

Ingrediënten
gehakt
2 peren
blauwschimmelkaas
gemengde sla
broodjes
daarbij: peper, zout en olijfolie

Bereiding
Snijd de peer in de lengte in zo dun mogelijke plakjes en schep ze om met de groene sla, een snufje zwarte peper en een paar olijfolie. Kneed het gehakt met zout en peper door elkaar en maak er een 1 cm dikke burger van. Wrijf de burger in met olijfolie en bak hem 2 minuten in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur.

Snijd het broodje open, leg beide helften naast de burger in de pan en haal ze eruit wanneer ze goudbruin zijn. Draai de burger om en verkruimel na 2 minuten de blauwe kaas ernaast. Schep de burger op de gesmolten kaas, schud de pan een beetje om het vlees een kaaslaagje te geven en schep hem op de onderste helft van het broodje.
Stapel er zo veel mogelijk van de plakjes peer en sla op, dek af met de bovenste helft van het broodje.

Eet smakelijk 🙂