Kennismaken met Bang & Clean Benelux B.V.

Wij spraken Raoul Hopman, Quality Manager van Bang & Clean Benelux B.V., over hun bedrijf en de aansluiting bij Orsima. Als dochterbedrijf van Bang & Clean CH zijn zij verantwoordelijk voor alle activiteiten in de Benelux.

Wat doet Bang & Clean Benelux B.V.

Wij zijn een bedrijf dat inspeelt op de behoeften van klanten op het gebied van reiniging in de sectoren energie uit afval, biomassa en primaire brandstoffen, alsmede in de papier-, metaal- en chemische industrie. Onze activiteiten zijn erop gericht tijdig aan deze behoeften te voldoen door middel van diensten, service en advies.

De kernactiviteiten bestaan uit het detonatief reinigen van verbrandingsinstallaties, waardoor de productie op een continu en optimaal niveau plaats kan vinden en er geen productieverlies is voor onze opdrachtgevers. Tevens voorkomen wij onnodige stilstanden en onnodige kosten die hiermee gemoeid zijn.

Detonatief reinigen

Een uniek concept van Bang & Clean is het gebruik van de PressureWave+ techniek. Maar wat houdt dat nu precies in? Raoul: “Met deze techniek wordt d.m.v. een lans een met gas en zuurstof gevulde ballon in een vervuilde ruimte tot ontsteking gebracht. Door de vrijkomende druk- en geluidsgolf die ontstaat wordt de aangehechte vervuiling verwijderd.”

Met de Orsima cao is alles goed en duidelijk geregeld

De medewerkers van Bang & Clean Benelux B.V. zijn onderdeel geweest van AVR Industrial Services/ Van Gansewinkel Industrial Services: Hierdoor zijn zij al jaren bekend met de Orsima cao: “Sinds december 2020 zijn zij met de gehele afdeling voor de licentiegever gaan werken. Toen hebben zij ervoor gekozen om alle medewerkers dezelfde arbeidsvoorwaarden te bieden, dus ook de Orsima cao te hanteren. In de Orsima cao is alles goed en duidelijk geregeld.”

Meer weten?

Nee dan contact op met Raoul via LinkedIn of per e-mail of met zijn collega’s Jerry Goud of Dave Prins.