Visburger

Ingrediënten (voor 3 personen)
2 witvis filets (bv kabeljauw of tilapia a 150 gr per stuk)
2 bosuitjes
1 ei
30 gr paneermeel
peper en zout
Snuf cayennepeper
2 eetlepels bloem
4 eetlepels dikke griekse yoghurt
takjes dille
2 tomaten
3 volkoren broodjes
blaadjes sla
plakjes augurk
olijfolie

Bereiding
Hak de dille fijn, meng door de yoghurt en breng op smaak met een snufje peper en zout.
Dep de vis droog en snijd de vis in grote stukken en doe deze samen met de grof gesneden bosui in de keukenmachine en maal fijn.
Voeg het ei, peper, zout, cayennepeper en paneermeel toe en maal nog kort door. Verdeel het mengel in drieën. Vorm er met natte handen burgers van en haal ze door een laagje bloem. Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan en bak de burgers een minuut of 7, draai ze halverwege om.
Je kunt de burgers ook op de BBQ bereiden. Snijd de broodjes open en leg er een paar blaadjes sla op. Leg de burgers er op en verdeel wat plakjes tomaat en augurk er op en serveer met de yoghurt dillesaus.

Eet smakelijk 😊